064 235 038 (Petrov vrtec), 064 235 403 (Petrov dom)

Zgodba Petrovega vrtca se je začela pisati leta 1999, ko je skozi vrata vrtca vkorakala prva generacija otrok. Petrov vrtec je bil takrat prvi vrtec z verskimi vsebinami na Dolenjskem in osmi v Sloveniji. Zasluge za ustanovitev vrtca ima takratni župnik v župniji Št. Peter – Otočec, gospod Blaž Gregorc, ki je ob pomoči številnih župljanov in dobrotnikov prišel do končne realizacije ideje o vrtcu, ki se je porodila že nekaj let prej. Petrov vrtec je zasebni vrtec, katerega ustanoviteljica je župnija Št. Peter – Otočec.

V najbolj pisano hišico na Otočcu z nasmehom na obrazu, veseljem do življenja in tkanja prijateljskih vezi med otroki in vzgojiteljicami vsak dan vstopijo malčki, ki potrjuje vzgojno vodilo našega vrtca »Ni dovolj, da imamo otroka radi, on mora to ljubezen tudi čutiti« (sv. Janez Bosko).

Čutiti ljubezen, sprejetost in toplino na vsakem koraku je močno vodilo vsem strokovnim delavcem vrtca, ki skozi načrtovanja vzgojno-izobraževalnega dela strmijo k uresničevanju javno veljavnega programa – Kurikula za vrtce, ki je obogaten z verskimi vsebinami (Jezusovimi nauki in zgodbami iz Svetega pisma), ki dajejo našemu vrtcu poseben pečat. Prepletanje vsebin nam omogoča pestrost, raznolikost in polnost, hkrati pa nam daje priložnost, da gremo kot vrtec staršem nasproti pri verski vzgoji njihovih otrok.

Pedagoški vodja:

Karmen Fink

Druge enote:

Petrov dom

Število otrok:

57

Število oddelkov:

3

Število vzgojiteljic:

7