Vzgojno dejavnost Cerkve ob ustanovah, ki predstavljajo redno šolsko pot, lepo dopolnjuje tudi 5 glasbenih šol. Obiskuje jih skoraj 1.000 otrok. Če smo natančni, jih je v šolskem letu 2015/2016 točno 978. Učijo se praktično vseh inštrumentov, ki si jih je moč zamisliti. Tako lahko med njimi najdemo klavir, orgle, harmoniko, diatonično harmoniko, violino, violo, violončelo, kontrabas, kitaro, citre, cimbale, harfo, kljunasto flavto, prečno flavto, klarinet, saksofon, trobento, pozavno, rog, tolkala. Poleg vseh inštrumentov so tu seveda še petje in jazz petje ter teoretični predšolska glasbena vzgoja, glasbena pripravnica, nauk o glasbi, solfeggio. Poleg glasbe in vseh orkestrov pa ne smemo pozabiti niti na predšolsko plesno vzgojo, plesno pripravnico, baletno pripravnico in balet.

NOVICE

Letošnji vpis v prvi letnik Škofijske gimnazije Vipava je podoben lanskemu in bomo tako v šoli imeli tri oddelke. So pa na razpolago še prosta mesta. Vabimo vse, ki se nam želite pridružiti, da do 25. aprila 2018 prenesete svojo prijavnico k nam. Tudi v najmanjšem katoliškem dijaškem domu imamo še prosta mesta. Lepo povabljeni […]

Zavod sv. Stanislava je v začetku novembra gostil 90. generalno zasedanje Evropske zveze katoliških šol (CEEC – Comité Européen d’Enseignement Catholique). Udeleženci – predstavniki delovnih teles, odgovornih za šolstvo, znotraj škofovskih konferenc ali posebnih neodvisnih institucij – so se tokrat prvič sestali v Sloveniji.

Slomškov zavod in Škofijska gimnazija sta dopolnila 20 let, vrtec Montessori, Dijaški dom ter Glasbena in baletna šola A. M. Slomška pa 10 let obstoja. Osrednjo slovesnost ob teh lepih obletnicah so v Mariboru pripravili 19. oktobra, ko so se na slavnostni akademiji zbrali učenci, zdajšnji in nekdanji dijaki, zaposleni, starši in številni gosti.

več novic

DOGODKI

Ni prihajajočih dogodkov.
več dogodkov

KNJIŽNICA

Zasebno šolstvo za skupno dobro

Zbornik

Inštitut za raziskovanje in evalvacijo šolstva (IREŠ) je meseca junija v sodelovanju z ravnatelji zasebnih šol in starši izdal zbornik Zasebno šolstvo za skupno dobro. Zbornik kritično osvetljuje odločbo ustavnega sodišča, opozarja na nekatere nenatančnosti v javni razpravi, se posveča konceptualnim vprašanjem javnega in zasebnega, predstavlja Montessori pedagogiko in se precej podrobno poglobi v primer Švedske, ki je bil izpostavljen tudi v zborniku Komu je napoti kakovostno javno šolstvo, ki ga je izdal Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture (SVIZ).

Zasebno-solstvo-za-skupno-dobro.pdf
gradivo portala

Vzgoja in izobraževanje danes in jutri: obnavljajoča se vnema

Sklepna izjava kongresa

Sklepna izjava Kongregacije za katoliško vzgojo ob svetovnem kongresu katoliškega šolstva, ki je bil v Rimu in Castel Gandolfu od 18. do 21. novembra 2015.
Kako je potekal kongres in priprave nanj? Kateri so izzivi, s katerimi se srečuje katoliško šolstvo? Kakšno je sporočilo papeža Frančiška?

Sklepna-izjava.pdf
gradivo portala

Poslanstvo katoliških šol – odgovor na sodobne izzive

Sklepna izjava mednarodnega simpozija

Ob zaključku mednarodnega simpozija z naslovom »Poslanstvo katoliških šol – odgovor na sodobne izzive« so udeleženci na zadnjem plenarnem zasedanju 28. novembra 2014 sprejeli skupno izjavo, s katero so začrtali smer, ki naj ji sledijo katoliške vzgojno-izobraževalne ustanove.

Sklepna-izjava-simpozija-Poslanstvo-katoliških-šol.pdf
gradivo portala
več dokumentov