V glasbeni šoli v samostanu sv. Petra in Pavla z otroki od 3. leta starosti že 15. leto delujemo po načelih slovitega glasbenega pedagoga Edgarja Willemsa in smo nastanjeni v čudovitem minoritskem samostanu na Ptuju, katerega dvorišče in baročni refektorij prihajajo občudovat popotniki s celega sveta. Baletne plesalke in plesalci pa se klasični glasbi predajajo v Viktorinovi dvorani v Proštiji.

Naši učenci prihajajo spoznavat v to lepo okolje, kaj vse je treba vedeti in znati, da glasbo znaš izvajati in poslušati. Za trening vztrajnosti in dela jih navdušujejo in podpirajo učitelji, ki so v glasbo zaljubljeni, za otroke pa vejo, da so največja sreča sveta. Na šolskih hodnikih zaznate prijetno in veselo vzdušje, s katerim učence začaramo za potrpežljivo in vztrajno delo doma.

Otroci, starši in učitelji se srečujemo v čudovitem refektoriju na koncertih cikla Kloštrski večeri, vsak mesec na javnih in razrednih nastopih, v decembru na glasbeni pravljici z najmlajšimi, v marcu na Gala koncertu, v juniju na koncertu zaključnih letnikov in na skupnem projektu vseh učencev šole, v avgustu pa na samostanskem dvorišču na zaključnem koncertu Glasbe v kloštru, kjer muziciramo v orkestru. Na koncertih sodelujejo vsi – od najmlajših do najstarejših članov zborčkov in zborov, orkestri, solisti, komorni glasbeniki in plesalke baleta.

Z orkestrom učiteljev gostujemo v Zavodu Dornava v februarju ob kulturnem prazniku, igramo in pojemo stanovalcem v Domu starejših, med letom pa predstavimo šolo s koncertom in ogledom šole učencem osnovnih šol. Želimo predajati zavedanje, da je dar, ki nam je dan, namenjen veselju za vse in čim pogosteje delimo z drugimi.

Ravnateljica:

Lija Frajnkovič

Programi:

Citre, flavta, klarinet, harmonika, saksofon, klavir, kitara, orgle, petje, trobila, violina, violončelo, kljunasta flavta, harfa, predšolska glasbena vzgoja, glasbena pripravnica, baletna pripravnica, nauk o glasbi, komorna glasba, orkestri (pihalni, godalni in simfonični), zbor

Število učencev:

206

Število učiteljev:

20