V ponedeljek, 20. marca, je v oddaji Svetovalnica sodelovala Nataša Hanuna, koordinatorica projekta Popestrimo šolo v Zavodu sv. Stanislava. V torek, 21. marca, dopoldan so otroci Osnovne šole Alojzija Šuštarja molili rožni venec, popoldne ob 17. pa boste lahko prisluhnili predstavnikom katoliških šol, ki se bodo pogovarjali o pomenu teh šol za življenje slovenske Cerkve. V času oddaje boste lahko tudi darovali v Sklad za pomoč družinam, iz katerega prejemajo pomoč večje in socialno šibkejše družine, da lahko svojim otrokom omogočijo šolanje na katoliških šolah.  Vabljeni, da pokličete 01 58 22 225. Hvala za vsak vaš dar.

O katoliški šolah se bodo na radiu pogovarjali tudi v klepetalnici. V oddaji Mladoskop bodo spregovorili dijaki Škofijske klasične gimnazije, ki so zaključili Osnovno šolo Alojzija Šuštarja, v študentski oddaji Kolokvij pa bivši dijaki. V tem tednu boste na radiu lahko slišali tudi pričevanja nekdanjih dijakov, ki so si že uredili življenje in bodo na kratko pogledali na svoja gimnazijska leta.

Največji dogodek pa bo koncert vseh katoliških gimnazij in Osnovne šole Alojzija šuštarja, ki bo posvečen staršem in bo potekal v dvorani Matije Tomca v sredo, 22. 3., ob 17.00, na Radiu Ognjišče pa ga bodo predvajali v petek, 24. 3., ob 20.00. Na koncertu se bodo ponovno zbirala sredstva za Sklad za pomoč družinam. Prav tako boste lahko darovali v sklad v petek, ko bo radio predvajal koncert.