Katoliški vrtec Antonina, ki deluje v samostanu Šolskih sester de Notre Dame, daje velik poudarek domovinski vzgoji, narodni zavesti in slovenski kulturni dediščini. Ob letošnjem srebrnem jubileju naše države smo zato v petek, 27. maj,a pripravili posebno kulturno in svečano prireditev.

Otroci so pod vodstvom svojih vzgojiteljic pokazali svojo ljubezen in pripadnost naši domovini s prepevanjem slovenske himne, slovenskih ljudskih in otroških pesmi in z deklamacijami slovenskih pisateljev. Ker v vrtcu deluje tudi vrtčevska folklorna skupina, so otroci v tradicionalnih oblačilih zaplesali splet ljudskih plesov, na harmoniko pa jih spremljal mladi Kristjan Jenko.

Program smo obogatili z dvema skupinama: Klapo Škvadra in družinskim trio Volk Folk, ki s svojo ljudsko glasbo in pesmijo ohranjajo to zvrst živo v tem delu Slovenije. Tudi vzgojiteljice so presenetile vse navzoče s svojo točko. Program je povezoval tekst, ki nas je vodil v ponos, odgovornost in hvaležnost za našo državo, za našo domovino. Piko na i temu jubileju naše države pa bomo vsi skupaj dodali v soboto, 25. junija, na vrhu primorskega Triglava – na Snežniku.

s. Marjetka Jeralič