Na koncertu se je predstavilo devet zborov in godalni orkester. Najmlajši nastopajoči so bili otroci Otroškega zbora Osnovne šole Alojzija Šuštarja, najstarejši pa alumni, ki prepevajo v Komornem zboru Megaron. Vseh skupaj je bilo več kot 400.

Vsaka skupina je v nekaj minutah predstavila repertoar letošnjega šolskega leta, ki se počasi približuje koncu. Obiskovalci so lahko prisluhnili zelo raznoliki glasbi: od ljudskih pesmi, popevk do skladb, napisanih posebej za določeno zasedbo. Ena takšnih je pesem Damijana Močnika z naslovom Jeruzalem, s katero se bodo dekleta Dekliškega zbora sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije predstavila na 11. svetovnem zborovskem simpoziju, ki bo julija v Barceloni. Pesem, katere osrednje sporočilo je prošnja za mir v Jeruzalemu, ki so ji dekleta dodala še koreografijo, poslušalcev ni mogla pustiti ravnodušnih. Enako velja za izvedbo venčka legendarnih Queenov in druge dodelane nastope.

Poseben poudarek letošnjega koncerta pa je bila podelitev vatikanskega priznanja Crux pro Ecclesia et Pontifice, ki ga je prejel dolgoletni zavodski ekonom Tone Homar za svoje predano delo v zavodu in domači župniji. V imenu papeža, ki priznanje podeljuje, ga je g. Homarju izročil veleposlanik Svetega sedeža v Republiki Sloveniji msgr. Juliusz Janusz. Obrazložitev priznanja je prebral ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore OFM.

Vsi, ki spremljajo delovanje zborov in orkestra v Zavodu sv. Stanislava, se že veselijo jubilejnega 25. letnega koncerta, ki bo prihodnje leto.