V sredo, 18. oktobra 2017, smo gostili evangeličanskega duhovnika dr. Aleksandra Erniša. Za dijake je pripravil bogoslužje, pri katerem sta z branjem Božje besede sodelovala kaplana Marko Mohor Stegnar in Martin Zlobko, dijaki pa so bogoslužje obogatili s petjem. Gost je vse zbrane nagovoril s svojo prijaznostjo ter z veselim in sproščenim razpoloženjem. Obogatil jih je s svojimi življenjskimi izkušnjami in spregovoril, kaj je sporočilo reformacije za današnji čas. Na koncu je dejal: »Čim manjša je ljubezen, tem večji je strah. Čim večja je ljubezen, tem manjši je strah.«

Po pouku so v knjižnici dijaki v okviru »Škofijske strele« gostili Matjaža Črnivca (Evangelijska krščanska Cerkev) in Milana Knepa (katoliški duhovnik). Spregovorila sta o reformaciji in o ekumenskih izzivih protestantov in katoličanov.

Prijateljska srečevanja med kristjani različnih veroizpovedi so zelo pomembna v procesu ekumenizma. Medsebojna ljubezen, kakršno nas uči Jezus, je najboljši način premoščanja razlik med kristjani. V Svetem Duhu lahko prepoznavamo globoko povezanost med nami, saj smo vsi prejeli isti krst in istega Duha.

20171018_obelezitev_500-letnice_reformacije_22

Marko Mohor Stegnar, kaplan