»Dajmo otroku roko, da nam bo skupaj lepo,

naj se spet tvoje srce prebudi, spomni se dobrih stvari … «

so ob uvodu v slovesno praznovanje 25-letnice vrtca zapele vzgojiteljice.

Slovesnost, na kateri so se s pesmijo, dramatizacijo, deklamacijo, glasbeno pravljico in plesom zvrstili otroci iz vrtca Lavra in njihovi starši, sestre hčere Marije Pomočnice, vsi zaposleni v Miklavževem zavodu Murska Sobota, nekdanji gojenci, mladinski pevski zbor Angelski biseri in otroški pevski zbor iz župnije Murska Sobota, razni glasbeniki, plesalci, je potekala v Gledališču Park Murska Sobota.

V svetopisemski govorici je srebro znamenje modrosti. Naš vrtec je prešel iz otroške dobe v odraslost. Mnoge otroške bolezni in težave so že za njim, zaradi njih je vrtec rasel v modrosti. Ta modrost mu danes pomaga hoditi po poti preventivnega vzgojnega sistema sv. Janeza Boska z odločnim korakom.

Iz nagovora župnika župnije Murska Sobota

Štirje stebri

»Vsaka hiša ima štiri vogale in vsak vogal je pomemben. Če eden popusti, se hiša zruši.

Tudi umetnost vzgoje zahteva, da otroka sprejmemo v celoti in odgovorimo na vse njegove temeljne potrebe: po sprejetosti, druženju, učenju in ljubezni – in po Ljubezni z veliko začetnico.

V vrtcu Lavra se navdihujemo pri don Boskovem preventivnem vzgojenem sistemu. Zato otroci in njihovi starši tam najdemo dom, šolo, dvorišče in Cerkev.  

To so štirje stebri vsake salezijanske ustanove, ki nas bodo spremljali tudi skozi današnjo slovesnost 25-letnice vrtca Lavra.« sta napovedovalca napovedala osrednji del prireditve.

Štirje stebri so:

  1. dom, ki sprejema,
  2. šola, ki uvaja v življenje,
  3. dvorišče za veselje in prijateljske stike
  4. in cerkev, ki evangelizira.

 

Praznovanje je izzvenelo v veselju,  hvaležnosti in zahvali, da lahko vrtec že 25 let opravlja svoje vzgojno poslanstvo.

s. Martina Golavšek