Praznično popoldne se je začelo s sveto mašo v cerkvi sv. Vida v Šentvidu, ki jo je daroval ljubljanski nadškof Stanislav Zore. V pridigi je mladim položil na srce, naj ob padcih, ki so del življenja, ne postanejo tožeči in jokajoči, ampak naj se sprašujejo, kaj se lahko iz padca naučijo.

Po sveti maši so se zbrani preselili v športno dvorano Osnovne šole Alojzija Šuštarja. Po pozdravnem nagovoru direktorja dr. Romana Globokarja so obiskovalci z zanimanjem spremljali ljudski ples in igre vrtčevskih otrok, nastope ritmičnih gimnastičark, žonglerjev, košarkarjev, plesne skupine, orodnih telovadcev in akrobatov. Športne točke so se prepletale z glasbenimi, mislimi, katerih rdeča nit je bila šport, vpisom v zlato knjigo ter podelitvijo pohval in častnih listin najboljšim maturantom. Kot slavnostni govornik je zbrane letos nagovoril doc. dr. Stanislav Pinter, profesor pedagogike in didaktike na Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani.

Akademija se je zaključila z dih jemajočimi akrobacijami, ki so jih obiskovalci nagradili s stoječim aplavzom, namenjenim prav vsem nastopajočim.