Kot vsak božič nam je tudi letos dana priložnost, da ta božič doživimo kot družinski praznik, lep in duhovno bogat.

Zgodba Jezusovega rojstva v jaslicah na preprost način uteleša vrednote, kot so pravičnost, mir in ljubezen ter priča o slovenski krščanski dediščini. V Vrtcu Jurček jo vsak december vključimo v svoj program – poleg ustvarjanja, petja in dramatizacije jo želimo predvsem vpeti v naše odnose. Veselje praznovanja božiča delimo z njihovimi starši, starimi starši in prijatelji na tradicionalni božični predstavi. Letos je zaradi epidemije vse drugače, kot smo bili vajeni, zato smo božično zgodbo odigrali pred kamero in jo podarjamo vsem družinam otrok našega vrtca in vsem ljudem naše domovine.

Ponesti želimo sporočilo naše osebne izkušnje, da je božič vedno, kadar se v življenju (po)trudimo, da smo drug drugemu največji dar, in da božič je, če ljubimo bližnje, jih sprejemamo takšne, kot so, jih spoštujemo in smo jim hvaležni, da so ob nas.

Ob zgodbi svete noči ste lahko priča čudežu, ki se zgodi vedno, ko zaradi medsebojne ljubezni zaživi Jezus v vsakem človeku in med nami vsemi. S seboj pa prinaša odpuščanje, mir, upanje, ljubezen in veselje, in se zato dotakne prav vsakega srca.