Vipava

V mesecu decembru sta Škofijska gimnazija Vipava in njihov dijaški dom kot prva odprla svoja vrata, tokrat virtualna, letošnjim devetošolcem in jih povabila na Dan odprtih vrat. Preko videokonference so obiskovalci lahko spoznali osnovno poslanstvo šole ter si ogledali videoposnetke dogajanja na šoli in možnosti obšolskih dejavnosti. Program se je zaključil z odgovori na vprašanja obiskovalcev. Dijaki in učitelji so si posebej želeli predstaviti povezanost šolske skupnosti, za kar si prizadevajo tudi v času pouka na daljavo.

Sledila je še predstavitev dijaškega doma za tiste, ki se zanimajo za bivanje v njem. Na šolski spletni strani je še vedno dosegljiv  posnetek dogajanja.

Podoben program se bo odvil tudi v petek, 12. februarja, ob 9h in 15h ter v soboto, 13. februarja, ob 9h, ko se bodo obiskovalci lahko preko videokonference pridružili neposrednemu pouku na daljavo posameznih predmetov. Programu v šoli bo sledila še predstavitev dijaškega doma.

Več informacij o poteku in povezavah za dostop bo objavljenih v tednu pred informativnim dnevom na šolski spletni strani https://www.sgv.si/. Radovedni naj si ogledajo tudi šolsko FB stran.

Želimlje

Gimnazija Želimlje in Dom Janeza Boska sta svoja vrata prvič odprla 23. januarja 2021 med 10. in 12. uro, ko so za obiskovalce pripravili Dan odprtih vrat, ki je tudi pri njih potekal na daljavo. Predstavitev delovanja šole in doma se je začela na šolski spletni strani, od koder so se obiskovalci lahko »sprehodili« po prostorih gimnazije in doma, kjer je zaradi razširitve na voljo več prostora kot kdajkoli prej. Bogastvo želimeljskega življenja so dijaki in profesorji poskušali predstaviti s posnetki, kvizi in različnimi predstavitvami.

Na informativnih dnevih v petek in soboto, 12. in 13. februarja, bodo obiskovalcem najprej predstavili temeljne poudarke gimnazije in vpisnega postopka. Da je gimnazija Želimlje mnogo več kot »zgolj šola« zaradi domačnosti, mladostnosti, razigranosti, ki vlada v njej, bodo obiskovalci lahko odkrivali med pogovorom z dijaki, profesorji, vzgojitelji, svetovalno službo … Vsi z optimizmom gledajo v novo šolsko leto, ko bodo spet lahko zadihali s polnimi pljuči – in to v Želimljem.

Naslov, na katerem boste našli največ informacij, je https://zelimlje.si/ , svoja vprašanja pa lahko pošljete tudi na zelimlje@zelimlje.si.

Maribor

Samo slab teden kasneje, v petek, 29. januarja, je Gimnazija Antona Martina Slomška organizirala prvi Dan za radovedne (na daljavo). Organizirali so tri Zoom delavnice (Kakšne barve je tvoje ime?, Možganski fitnes in #whatsinthename?), preko katerih so poskušali obiskovalcem kljub razdalji prikazati čim boljši vpogled v življenje in delo na šoli ter pričarati vsaj del vzdušja, ki ga dijaki tako radi pohvalijo.

Če razmišljate o življenju v domu in ste zamudili prva DAN in NOČ v Dijaškem domu AMS, se jim lahko pridružite še 4., 10. ali 25. februarja med 18. in 19.30, ko boste na Zoom srečanju spoznali utrip življenja v dijaškem domu.

Virtualni informativni dnevi bodo tudi pri njih potekali 12. in 13. februarja, kjer vam bodo podali osnovne informacije o vpisu, predvsem pa vam bodo poskušali pokazati, kako mladim poleg predajanja znanja pomagajo razvijati tudi njihove talente in odpirati pomembna vprašanja za življenje in odgovorno delovanje v skupnosti.

Obiskovalci lahko predstavitvene video prispevke, odgovor na pogosta vprašanja ter nasvete nekdanjih dijakiov bodočim dijakom ter staršev staršem najdejo na spletni strani www.skofijska.si, osnovnošolcem pa na vprašanja glede šole in profesorjev odgovarjata tudi Ana Vogrin in Lucija Golob, ki ju najdete na njunih FB (Ana Vogrin, Lucija Golob) ali IG računih (vogrin.ana, lucy.golob).

Ljubljana

Kot zadnjo so lahko osnovnošolci in njihovi starši pred informativnimi dnevi obiskali Škofijsko klasično gimnazijo in Jegličev dijaški dom, ki sta z dnevi odprtih vrat pričela v soboto, 30. 1. 2021. Gimnazija in dijaški dom pa bosta imela svoja vrata odprta vse do informativnih dni sredi februarja. Za vsak večer so pripravili različne predstavitve, ki bodo večinoma potekale v živo in omogočale obiskovalcem, da več izvedo o pevskih zborih, aktivnem državljanstvu, naravoslovju, srečali se bodo lahko tudi z zavodskimi duhovniki ter člani dijaške skupnosti, v enem od večerov pa se bo posebej predstavil Jegličev dijaški dom.

Na spletni strani pa lahko gimnazijo obiščete tudi virtualno. Za informativne dni načrtujejo tudi pripravo interaktivnega videa, ki bo nadomestil fizični obisk in vse predstavitve, ki bi jih bili deležni v živo. Za odgovore na vprašanja, ki se bodo pojavljala med ogledom in po njem, bodo obiskovalcem na voljo dijaki in profesorji za klepet v živo.

Več o gimnaziji in dijaškem domu bo obiskovalcem na voljo na spletnih straneh zavoda, posebej na strani, ki je namenjena prav vpisu.